Monday, October 3, 2011

Тheater for children and youth / Театар за деца и младинци


Костимографија за РЕКЛАМНА БАЈКА
Режија: Русомир Богдановски
Сценографија: Кирил Василев
Музика: Љупчо Мирковски
Кореографија: Јана Андрејевиќ
Сликар-изведувач: Ѓорѓи Ѓорѓиевски
Лектор: Јелица Инадевска

Учествуваа:
Рекламна принцеза - Винета Дамчевска
Волшебникот - Предраг Павловски
Вештерката Камиша - Елена Трајановска
Дете Голомеше - Мартин Јорданоски
Џинот Акоте, кловнот - Игор Ангелов
Пипер џуџе, Актерката, Самовилата - Марија Ѓорѓијовска

Инспициент: Ѓуро Дракулоски


No comments:

Post a Comment